Wat is Yin Yoga

Yin Yoga is een rustige ,ontspannen en meditatieve vorm van yoga, de tegenhanger van de meer dynamische yang vormen zoals Vinyasa en Ashtanga yoga. Yin Yoga past in het snelle en met talloze prikkels gepaard gaande leven waar we dagelijks mee te maken hebben.

Yin Yoga houdingen worden gedurende langere tijd ingenomen waarbij de diepere lagen van het lichaam, het bindweefsel, op rek worden gebracht. Het versoepelt het bindweefsel en de gewrichten. Het effect van de yin yoga houdingen is een flexibeler, beweeglijker en sterker lichaam. Yin Yoga is een yogastijl die leert diep te ontspannen, en essentiële lichaamsenergie (Qi) stimuleert in meridianen en organen. Het is een ideale vorm van yoga om spanning los te laten. Yin Yoga heeft een sterk naar binnen gekeerd en verstillend karakter.

Yin yoga is geschikt voor iedereen! Of je jong bent of oud, man of vrouw, lenig of stijf, ziek of gezond. Het belangrijkste is dat je goed naar je lichaam luistert en niks forceert. Yin yoga brengt je in het hier en nu, terug naar je lichaam en naar je adem. Het brengt rust en evenwicht. Yin Yoga geeft rust en ruimte in lichaam en geest. Yin yoga gaat over loslaten, acceptatie en overgave.

© Copyright 2021 - yinyogakarin